OPERADOR MANIPULADOR DOS PRODUCTOS PESQUEIROS FRESCOS
Actividade Formativa Recoñecida para o Baremo Marisqueo a Pé. Dirección Xeral de Desenvolvemento Pesqueiro da Consellería do Mar.
Entidade organizadora: Cofradia de pescadores de Noia
Horas: 35 Modalidade: ENREDE Punto baremables: 0,70
Obxetivos xerais
Entidade organizadora: Cofradia de pescadores de Noia
Horas: 35 Modalidade: ENREDE Punto baremables: 0,70
Obxetivos xerais
- Conseguir que o peixe fresco chegue o consumidor fresco e limpo, con todo o seu valor nutritivo, ben conservado, sin golpes, libre de tóxicos ou enfermedades que poidan ser perxudiciais pras persoas.
- Alcanzar este obxetivo supón poder ofrecer o consumidor un produto de alta calidade, un produto de confianza, un produto apreciado e, en definitiva, un produto con un alto valor comercial.
- Fomentar unha serie de accions técnicas que permitan unha mellora considerable nas condicions hixienico-sanitarias do producto tanto na captura como nas operacions realizadas a bordo Presenta como unha ferramenta útil pra chegar o cumprimento da lexislación de hixiene nos barcos de pesca, elaborada en base o Regulamento 852/2004 (art. 8.2 del cap.III)
- Modulo I: Fisioloxía e anatomía dos produtos pesqueiros
- Módulo II: Importancia dos produtos pesqueiros na alimentación
- Módulo III: Deterioro dos produtos pesqueiros
- Módulo IV: O manipulador dos produtos pesqueiros
- Módulo V: Manipulación dos produtos pesqueiros dende a captura
- Módulo VI: Manipulación dos produtos pesqueiros na descarga e transporte
- Módulo VII: Condicións hixiénicas das instalacións
- Módulo VIII: Manipulación dos produtos pesqueiros na comercialización e almacenamento
- Módulo IX: APPCC aplicado a comercialización do peixe e marisco
- Módulo X: Avaliación da calidade e frescura dos produtos
- Módulo XI: Lexislación e trazabilidade
Te puede interesar
-
-
- COMERCIALIZACIÓN DOS PRODUCTOS PESQUEIROS E DA ACUICULTURA
- MARISQUEO–OBTENCIÓN DO PERMEX-COFRADIA NOIA-ONLINE
- 30 horas modalidade: ENREDE
-
-
- PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS NO SECTOR DE MARISQUEO A PE
- MARISQUEO–OBTENCIÓN DO PERMEX-COFRADIA NOIA-ONLINE
- 20 horas modalidade: ENREDE
-
-
- FORMULAS ASOCIATIVAS NO SECTOR PESQUEIRO E MARISQUEIRO
- MARISQUEO–OBTENCIÓN DO PERMEX-COFRADIA NOIA-ONLINE
- 40 horas modalidade: ENREDE